Actueel

Prijs per rondleiding van 2 uur: 25 euro per persoon, incl. BTW, exclusief entree. Minimumdeelname: 4 personen. Aanmelden via email duttje(at)ladyinart.com.

Slow Art bij ART Zuid! Geniet van de zomer en ga met me mee om de prachtige beelden te bekijken van ArtZuid2017. En, wilt u dit allemaal bekijken in een rustig tempo? Ik verzorg speciale rondleidingen. De nadruk ligt op materiaal, vormgeving, omgeving en beleving. Groepjes vanaf twee personen tot een maximum van 8 personen. Tarief voor de Slow Art Rondleiding van twee uren:  100 euro inclusief BTW. Tijdstippen en data in overleg.

Leuk uitje: ART Zuid! Geniet van de zomer en maak een uitje naar het museumkwartier van Amsterdam. We lopen vanaf het Museumplein de route richting PLan Zuid (Station Zuid/WTC) en genieten van de mooie sculpturen die speciaal door Rudi Fuchs zijn geselecteerd. Groepsgrootte 1 - 15 personen, tarief 100 euro per twee uur. Het tempo ligt bij deze rondleiding iets hoger dan bij de Slow Art rondleiding. Tijden en data in overleg.

Catharijneconvent Utrecht  Maria 10 februari tot 20 augustus 2017. Meer dan zes maanden kunt u in het Catharijneconvent genieten van de tentoonstelling over Maria. We kennen haar al tweeduizend jaar, deze moeder van Christus. Maar waar komt toch die fascinatie vandaan? Welke voorstellingen zijn er over Maria, wat is haar betekenis, toen en nu nog steeds? U kunt met mij op ontdekkingstocht! Rondleidingen op aanvraag in de zomermaanden juni, juli en augustus.

Mauritshuis Den Haag Slow Food, Stilleven uit de Gouden Eeuw. 9 maart tot 25 juni 2017. 

De tentoonstelling Slow Food - Stillevens uit de Gouden Eeuw toont de ontwikkeling van het vroege maaltijdstilleven in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Daarvoor worden zo’n vijfentwintig schilderijen samengebracht. Veel aandacht zal er zijn voor het sleutelstuk van Clara Peeters, dat het museum onlangs verwierf. Dit en nog veel meer laat ik u graag zien tijdens een rondleiding in het Mauritshuis. Data: donderdag 8 en donderdag 15 juni a.s. om 14.00 uur.

Vaderdag 18 juni 2017. Rijksmuseum Amsterdam. De Maritieme Rondleiding in het Rijksmuseum begint een begrip te worden. Gaat u vader verrassen met een rondleiding langs onze maritieme geschiedenis? Rondleiding op 18 juni, na overleg, op een door u gewenst tijdstip.

Mauritshuis Den Haag Zuiderburen  Portretten uit Vlaanderen 1400-1700  7 september 2017 tot 14 januari 2018 

Tijdens mijn studiie heb ik mij gespecialiseerd in Vlaamse Meesters in Europese context. Daardoor ben ik heel erg verheugd dat het Mauritshuis de bezoeker in staat stelt deze meesters in volle glorie in Den Haag te bewonderen. Voor de tentoonstelling is een keuze gemaakt uit de beste Vlaamse portretten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Er komen belangrijke werken van Rogier van der Weyden, Hans Memling, Pieter Pourbus, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck. Wat het nog meer bijzonder maakt is het gegeven dat bijna alle geportretteerden geïdentificeerd kunnen worden. Zo leert u niet alleen de kunstenaars kennen, maar ook de personen die zij hebben geportretteerd. Gaat u met mij mee? Data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.